Reksta villsau • Lars Erik Reksten // Anita Øygard • Rekstavegen 481 • 6915 Rognaldsvåg
Orgnr. 969 311 771 • E: larserik@reksta.no • T: 97164386
Det bugnar av grønne godsaker i fjellsidene her på Reksta no. Vi har vore ute og plukka ramslaukblad i bøtter og spann. Ramslauken blir kalla den nordiske eller vikingane sin kvitlauk – og den ville kystplanten har mykje til felles med kvitlauk.
Vi plukkar blada i april / mai og lagar ramslaukpuré, som held seg i mange månader.
Vi vaskar blada og hakkar dei i lag med rapsolje og salt. Puréen blir fylt på glas, og er kjempegodt til marinering av kjøt og fisk. Vi brukar den og mykje til dressing. 2 ts ramslaukpuré i ein rømmeboks – kjempegodt
Oppskrifta vår:
100 g ferske ramslaukbad
5 gram havsalt
1,25 dl økologisk rapsolje
Sjå film på Instagram @rekstavillsau